CBplusD CBplusD

Rabobank Ridderkerk

Rabobank Ridderkerk Midden Ijsselmonde

Met het oog op de toekomst is het hoofdgebouw van de Rabobank Ridderkerk Midden IJsselmonde te Barendrecht verbouwd tot een open en communicatief servicekantoor, een transparante omgeving waar de klant de bedrijvigheid ervaart.

Van een gesloten gebouw, waar niet meer dan een receptiebalie en spreekkamers zichtbaar waren, is het nieuwe gebouw geschikt gemaakt voor het Nieuwe Werken; met grote en kleine vergaderkamers, concentratiewerkplekken en een werkcafé waarin het inspirerend is om met elkaar samen te werken en elkaar te ontmoeten. Dit alles met als doel om klanten zo optimaal mogelijk te bedienen.

Bij de verbouwing zijn zo veel mogelijk energiebesparende maatregelen aangebracht en er zijn zoveel mogelijk zaken hergebruikt. De technische installaties zijn deels voor hergebruik aangepast en deels nieuw aangelegd. Het resultaat: een kantoor dat marktconform is in ontwerp, uitstraling en kosten, duurzaam in opzet, materiaalgebruik en energielast.

CB+D heeft geadviseerd met betrekking tot de installaties (ontwerp, technische uitwerking, tekeningen en bestekken), klimaattechniek, brandpreventie en elektrotechniek. CB+D onderhield het contact met alle bij het project betrokken partijen, overige adviseurs en de gemeente en heeft de uitvoering en oplevering van de installaties begeleid.

RRMIJ Meetingroom
RRMIJ Flexplace
RRMIJ Traphuis
RRMIJ Overview
RRMIJ Singleroom
RRMIJ Flexroom